• صفحه اصلی
  • تاریخچه شورا

تاریخچه شورای شهر کرج

شورای اسلامی شهر کرج نهادی محلی برای قانون‌گذاری و نظارت در سطح شهر کرج است. این شورا تا کنون 5 دوره مختلف را گذرانده و امروز شاهد ششمین دوره آن هستیم. این مجموعه اکنون دارای 13 عضو بوده که بر امور اجرایی مجموعه مدیریت شهری کلانشهر کرج نظارت دارند. در این مطلب قصد داریم در خصوص تاریخچه شورای شهر کرج که شامل نحوه شکل‌گیری، اعضای دوره‌های مختلف و محل قرارگیری آن است صحبت کنیم. برای آشنایی بیشتر با این شورا و تاریخچه آن، حتما تا انتها با ما همراه باشید.

تاریخچه تشکیل شورای شهرها در ایران

تشکیل شورای شهر های مختلف از جمله شورای اسلامی شهر کرج به دستور امام خمینی صورت گرفت. تشکیل شوراها یکی از برنامه‌های اصلی انقلاب در زمان مبارزه از سوی رهبر انقلاب به شمار می‌رفت و همچنین تشکیل چنین نهادهایی یکی از خواسته‌های اصلی مردم نیز بود. باید گفت شوراهای اسلامی به طور مستقیم با رای و نظر مردم تشکیل می‌شوند. بعد از پیروزی انقلاب و تشکیل اولین مجلس خبرگان به منظور تدوین قانون اساسی و با اقدامات آیت الله طالقانی، در اصل 6، 7 و اصول 100 تا 106 قانون اساسی بحث شوراهای اسلامی به عنوان یکی از ارکان نظام جمهوری اسلامی به ثبت رسید. گفتنی است که در همان روزهای ابتدایی انقلاب اسلامی، بر اساس مصوبه‌ای از سمت شورای انقلاب، شوراهای اسلامی روستا و شوراهای اسلامی کار شکل گرفتند. اما این نهادها به علت بحران‌ها و شرایط روزهای ابتدایی انقلاب و نبود قانون شفاف و مناسب پیشرفتی نکرده و متوقف شدند.

اولین قانون مربوط به شوراهای اسلامی کشور در سال 1361 به تصویب مجلس رسید. بعد از آن، قانون این شوراها برای 5 بار تغییر کرد و اصلاحات مختلفی روی آن صورت گرفت. در انتها آخرین اصلاح در پنجمین دوره مجلس شورای اسلامی در سال 1375 رخ داد. همچنین پس از تشکیل دولت آقای خاتمی نیز شرایط برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی مهیا شد و در اسفند ماه 1377 اولین دوره این انتخابات با استقبال بسیار خوب مردم برگزار شد. در نهایت 200 هزار منتخب مردم برای شوراهای شهرهای گوناگون کشور انتخاب شدند.
شوراهای کشور فعالیت‌شان را از تاریخ 9 اردیبهشت 1378 شروع کردند و هدف آن‌ها درگیری کردن و مشارکت مردم در اداره کردن امور شهر خودشان بود. شورای اسلامی شهر کرج تا به حال 5 دوره مختلف را پشت سر گذاشته و اکنون ششمین دوره آن در حال سپری شدن است. شورای کرج از 13 نماینده تشکیل شده که بر امور اجرایی مجموعه مدیریت شهری کرج نظارت می‌کنند.

ساختمان شورای شهر کرج

تاریخچه و دوره‌های مختلف شورای شهر کرج

در این بخش به معرفی اعضای دوره‌های مختلف شورای اسلامی شهر کرج پرداخته می‌شود. همانطور که اشاره شد این شورا در حال سپری کردن دوره ششم خود بوده و 5 دوره را پشت سر گذاشته است.

دوره اول شورای شهر کرج

دوره اول که از تاریخ 9/2/78 تا 9/2/82 مشغول به فعالیت بودند، از اعضای زیر تشکیل شده بود:

غفور خوئینی، اباذر خدایین، داود صادقیان، محمود دادگو، اکرم السادات حسینی، سید محمود فیض اردکانی، صلاح الدین دلشاد، راحیل کیا، سید نجم الدین محمدی و ولی الله اسفندیار نژاد.

دوره دوم شورای شهر کرج

دوره دوم نیز در بازه زمانی 9/2/82 تا 9/2/86 به فعالیت مشغول بودند. این دوره از اعضای زیر تشکیل شده بود:

غفور خوئینی، اباذر خدایین، داود صادقیان، محمود دادگو، اکرم السادات حسینی، شهناز قربانی، مهناز هویدا، راحیل کیا، سید مهدی محمدی، محسن مرادی و مرحوم محمدرضا خوشخو.

دوره سوم شورای شهر کرج

دوره سوم شورای اسلامی شهر کرج از تاریخ 9/2/86 تا 12/6/92 تشکیل شد. گفتنی است این برای اولین بار بود که دوره‌ای به مدت بیش از 6 سال به فعالیت می‌پرداخت. اعضای این دوره شامل نفرات زیر بود:

عبدلله پور مظاهری، اباذر خدایین، داود وحیدی، محمود دادگو، عزیز صدر نژاد، امیر یزدی، علی گلوند، راحیل کیا، رضا شریفی و حمیدرضا  ابوالحسنی.

دوره چهارم شورای شهر کرج

دوره چهارم شورای اسلامی شهر کرج از تاریخ 12/6/92 فعالیت خود را آغاز کردند و این فعالیت تا 1/6/96 هم ادامه داشت. اعضای این دوره نیز شامل نفرات زیر بود:

علی حاج کاظم، داود وحیدی، حجت الله غلامرضایی، محمود دادگو، محمدعلی بخشی، رضا شریفی، سعید فیروزگاه، میر ابراهیم صدیق، حمیدرضا ابوالحسنی، بهنام محمودی، امیر حسام عباسی، خسرو سرحدی، فاطمه آجرلو، مریم قهرمانی صارم، فاطمه اسکندری، مصطفی سعیدی سیرائی، غفور قاسمپور، محمدصادق باغستانی، مجید کاویانی، روح الله کیان و سعید مصطفایی.

دوره پنجم شورای شهر کرج

دوره پنجم نیز کار خود را از 1/6/96 آغاز کرد و تا 15/5/1400 نیز به فعالیت خود ادامه دادند. این دوره از اعضای زیر تشکیل شده بود:

محمد نبیونی، اکبر سلیم نژاد، عباس زارع، حسین محمدی، محمد حسین خلیلی اردکانی، منصور وحیدی، مهدی حاج قاسمی، فرج اله ایلیات، سارا دشت گرد، رحیم خستو، احد رسولی، غدیر مهدوی و فریده بزنی بیرانوند.

دوره ششم شورای شهر کرج

با برگزاری ششمین انتخابات شوراهای شهر در روز جمعه 28 خرداد و همزمان با سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری، فرآیند شمارش آرا آغاز شد و نتایج انتخابات شورای شهر کرج 1400 از سوی فرمانداری کرج اعلام شد. 

در نهایت دوره ششم ک در حال حاضر مشغول به فعالیت هستند، کار خود را از تاریخ 15/5/1400 آغاز کرده‌اند. این شورا در حال حاضر 13 عضو داشته و از 7 کمیسیون، 1 کمیته و 1 مرکز پژوهش تشکیل شده است. گفتنی است در دوره ششم شورای اسلامی شهر کرج، اصولگرایان موفق به کسب 12 کرسی از 13 کرسی موجود شدند. 10 کرسی به شانا و 2 کرسی به جبهه پایداری تعلق گرفت. 1 کرسی دیگر نیز به افراد مستقل تعلق گرفت. 

از مجموع ۱۸۲ هزار و ۶۵۰ رای صحیح شورای اسلامی شهر کرج ، عمار ایزد یار با ۲۲هزار و ۹۰۶ رای ، سید مرتضی اعتصامی با ۱۸ هزار و ۳۹۲ رای ، حسین سعیدی سیرایی ۱۷ هزار و ۶۲۴ رای ، مجتبی حاج قاسمی ۱۷ هزار و ۵۱۰ رای ، علیرضا سعیدی ۱۴ هزار و ۵۱۶ رای ، مسعود محمدی ۱۴ هزار و ۲۴۳ رای ، علیرضا رحیمی محمود آبادی ۱۴ هزار و ۶۹ رای ، جواد چپردار ۱۰ هزار و ۸۹۳ رای ، حسین مهاجری با ۱۰ هزار و ۵۳۹ رای ، محمد اسدیان با ۱۰ هزار و ۱۸۶ رای، علی قاسم پور با ۹ هزار و ۹۹۱ رای، مریم قهرمانی صارم با ۹ هزار و ۸۳۰ رای و فاطمه منعمی با ۹ هزار و ۸۰۷ رای به عنوان منتخبان شورای ششم شهر کرج شناخته شدند.

گفتنی این ساختمان این شورا اکنون در خیابان شهید بهشتی کرج، نرسیده به میدان سپاه و جنب تالار شهیدان نژاد فلاح واقع شده است.