شورای اسلامی شهر کرج
همبستگی و اتحاد فرهنگی با خواهرخواندگی شهرها
- سوال و تذکر
- سه شنبه، 30 خرداد 1402
- 16:01:18
- 854
- اشتراک گذاری
سخنگو و نائب رییس شورای اسلامی شهر کرج گفت: خواهرخواندگی با هدف پیوند و اتحاد بین شهروندان دو شهر و یا کشوری است که دارای منافع مشترک هستند؛شهرهاي دوقلو ، شهرهاي خواهر خوانده عناويني هستند كه شهرهاي جهان را به يكديگر پيوند مي دهند در این راستا منفعت هايي كه پيمان هاي خواهر خواندگي به دنبال دارد باعث گرايش شهرها براي ايجاد اين پيوندها می شود.
عمار ایزدیار در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهرکرج به مزیت های اهداف خواهر خواندگی شهرها اشاره و اظهارداشت: نامگذاری متقابل خیابان ها، گردشگری و تجارت، استفاده از ظرفیت های شهر ها برای پیشبرد اهداف و استفاده از تجربیات یکدیگر، توسعه مناسبات فرهنگی، اجتماعی، شهری و سایر همکاری های متقابل بین شهرها از نتایج عقد قرارداد خواهر خواندگی بین شهرها است.
نائب رییس شورای اسلامی شهر کرج اذعان کرد: در ایران هم اکثر کلانشهرهای کشور با شهرهای خارجی نسبتا صاحب نامی قرار داد خواهر خواندگی امضا کرده اند که میتواند گامی در جهت توسعه آن شهر ها قلمداد شود، گاهی اوقات پیمان خواهرخواندگی بین شهرهایی امضا میشود که نوعی وجه تشابه و همسانی از قبیل ویژگیهای تاریخی، فرهنگی، نمادهای مشترک و... با یکدیگر دارند تا از ظرفیتهای یکدیگر برای پیشبرد اهداف خاص استفاده کنند.
ایزدیار تصریح کرد: زمانی که دو شهر به عنوان خواهرخوانده یکدیگر انتخاب می شوند، تعاملات مردم در این شهرها، بیشتر می شوند. همایش ها، جشنواره ها، و در کل تبادلات آن ها افزایش می یابد پس مردم دو شهر با فرهنگ، ارزش ها، آداب و رسوم بومی همدیگر آشنا می شوند لذا پیمان خواهرخواندگی، پیمان همکاری بلندمدت و رسمی دو شهر، بدون توجه به قراردادهای رسمی بین دولتها است که به وسیله شهرداران و مدیران محلی برقرار میشود تا از ظرفیتهای یکدیگر برای پیشبرد اهداف خاص علمی، فنی، گردشگری و نظایر آن استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: سال 90 اولین تفاهم نامه و قرارداد خواهرخواندگی بین کرج و یكی از شهرهای كشورتاجیكستان با حضور معاون سفارت این كشور بررسی شد.
ایزدیار بیان کرد:در نتیجه نامگذاری یكی از بوستانهای كرج به نام تاجیكستان انجام و دفتر ارتباطات فرهنگی ایران و تاجیكستان دركرج راه اندازی شد تا این پیوند خواهرخواندگی یک فرصت باشد که اگر مسئولان شهری از آن به درستی استفاده کنند، میتواند نتایج مثبتی در بهبود کیفیت زندگی در آن شهر و برای ساکنان آن به ارمغان بیاورد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر کرج عنوان کرد: در بین سال های 90 تا 1402 نیز بررسی های در خصوص خواهرخواندگی شهرهای هاوانا ، تیانجین و چن دوو چین طي مراحل قانوني و انجام مكاتبات اداري خواهر انجام شده و در مرحله عقد قرار داد و مذاکرات در راستای همكاري هاي بين المللي است.
ایزدیار اظهارامیدواری کرد: به امید روزی که همه شهرها و ایالات دنیا پیمانی با یکدیگر ببندند که تا ابد در صلح و آرامش باشند و همچون خانواده در کنار یکدیگر با عشق و دوستی زندگی کنند.