• کرج پنج فرهنگسرا دارد که تحت نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان فعالیت دارند. برنامه های فرهنگسرای های کرج به سه بخش برنامه های اصلی، کلاسهای آموزشی و برنامه های جانبی تقسیم می شود.
    برنامه های اصلی شامل کنسرت موسیقی و جشنواره، تمرین های گروه های تئاتری، شب های شعر، برگزاری نمایشگاه های کتاب،‌ عکس،‌ نقاشی و است.
    کلاس های آموزشی شامل مدل سازی هواپیما، نشر رومیزی، خوشنویسی با قلم و خودکار، انواع سازهای ایرانی و گیتار، نقاشی و طراحی کودکان، خلاقیت های فکری، معرق و تذهیب، زبان انگلیسی، طراحی وب، از طراحی تا چاپ، کارگاه شعر، کارگاه داستان نویسی و بهداشت محیط کار است.
    برنامه های جانبی شامل جلسه های معتادان گمنام، دوره های تقویتی شامل نهضت سواد آموزی، دوره های نجوم، دوره های گردشگری و انجمن حمایت از کودکان کار است.
    اسامی فرهنگسرا های کرج عبارت اند از:
    1) فرهنگسرای حافظیه : 
    آدرس فرهنگسرای حافظیه:‌ میدان آزادگان - بلوار بسیج (۴۵ متری کاج) - ندای جنوبی - انتهای شهید شاکرزادگان - فرهنگسرای حافظیه
    فرهنگسرای حافظیه در سال ١٣٨٠ فعالیت خود را زیر نظر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کرج آغاز کرده و در حوزه های مختلف فرهنگی و هنری از جمله موسیقی،‌ تئاتر،‌ هنرهای تجسمی و برنامه های متنوع و مفرح دیگر برای اوقات فراغت خانواده ها فعالیت می کند. فرهنگ سرای حافظیه دارای صدها جلد کتاب در موضوعات مختلف به همراه دو سالن مطالعه نیز میباشد.

    2) فرهنگسرای امام خمینی:
    آدرس فرهنگسرای امام خمینی:‌ چهارراه مصباح - بلوار امامزاده حسن ( ع) - جنب مصلی نماز جمعه - کوچه شهید نصرتی -  فرهنگسرای امام خمینی
    در این فرهنگسرا ٣٢ رشته هنرهای تجسمی و صنایع دستی به علاوه مترجمی زبان، قرآن و تربیت مربی مهد کودک قرآن آموزش داده شده و گواهی نامه پایان دوره معتبر اعطا می شود. این فرهنگسرا نیز دارای یک کتابخانه هست.

    3)فرهنگسرای غدیر: در محمدشهر
    4) فرهنگسرای ولایت:‌ در فردیس
    5) فرهنگسرای ملاصدرا:‌ در اشتهارد
     

  • در مورد کتابخانه‌های کرج باید گفت که شهرستان کرج با احتساب کتابخانه های شهرداری و مساجد در مجموع دارای ۴٣ کتابخانه است و در مجموع 44 هزار و 692 نفر در 43 کتابخانه کرج عضو هستند، همچنین در سال ١٣٨٧، 473 هزار و 586 جلد کتاب از کتابخانه های کرج به امانت گرفته شده است.

    تعداد منابع کتاب کتابخانه های موجود کرج با احتساب کتابخانه های شهرداری و مساجد، بیش از 500 هزار جلد است.

    بر طبق آمار پاییز ١٣٨٨ از سوی امور کل کتابخانه های غرب استان تهران، سرانه فضای مطالعه کتابخوانی برای هر هزار نفر در کرج 11 مترمربع بود که شرایط مطلوب آن 28 مترمربع است و باید افزایش یابد.

    کتابخانه ویژه نابینایان:

    مرکز اطلاع رسانی و کتابخانه گویا مخصوص نابینایان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج دایر است و برای عموم دانشجویان نابینای این شهرستان قابل استفاده است.
    منابع این کتابخانه شامل 112 عنوان کتاب بریل (300جلد) است که در موضوع های گوناگون از جمله ادبیات، روان شناسی، دینی ،مذهبی، آموزش کامپیوتر، رمان ها و داستان های ایرانی و خارجی، حقوق، زبان انگلیسی، تاریخ، فلسفه، علوم اجتماعی و سرگذشت نامه است که تقسیم بندی موضوعی شده و برای استفاده نابینایان عزیز ،از آنها لیست بریل نیز تهیه شده است.
     

  • کرج همچنین ۵ سینمای فعال دارد که امکانات مناسبی در اختیار علاقه‌مندان به هنر قرار میدهند. 

     

    سینما ساویز شهر کرج

    آدرس سینما ساویز کرج : کرج ، گوهردشت ، فلکه اول

    سینما ساویز یک سینما در شهر کرج است.این مجتمع سینمایی دارای سه سالن می باشد.در کنار سینما، استخر و واحدهای تجاری نیز وجود دارند. سینما ساویز در سال 1381ساخته شد و سال 1384 در یک مرحله بازسازی شد ودر سال1393 نیزبا کمک موسسه سینماشهر در طی مدت 27 روز به صورت کامل بازسازی شد. سینما ساویز امروز استانداردهای یک سینمای مدرن را به صورت کامل دارد. گنجایش این سینما 620 صندلی است.سالن شماره یک مجتمع سینمایی ساویز قابلیت اجرای تئاتر را نیز دارد .همچنین از آنجایی که این مجتمع به شکل تجاری فرهنگی و ورزشی طراحی شده، علاوه بر سینما دارای سالن های ورزشی استخر وفروشگاه های مختلف ومتنوع نیز هست.

    سینما ساویز با سه سالن به ظرفیت های 280، 262 و 80 صندلی یکی از بزرگترین سینماهای کرج محسوب می شود.

     

    سینما سپهر شهر کرج

    آدرس سینما سپهر کرج : کرج ، فردیس ، شهرک وحدت

     

    سینما هجرت شهر کرج

    آدرس سینما هجرت کرج : کرج ، خیابان بهشتی ، خیابان تهران ، روبروی پمپ بنزین

    سینما هجرت جز یکی از بزرگترین سینماهای استان البرز است. این سینما دارای 2 سالن به ظرفیت های 770 نفر و 110 نفر (بیش از 900 نفر) است.

    این سینما، سال 1347 توسط سه علاقمند به سینما به نامهای کمالی، اعتمادی و جمشید خان افتتاح و اسم سینما حروف اول اسم این عزیزان "کاج " قرارداده شد. در سال1359 به سینما هجرت تغییر کرد. سال 1379 سالن نصر بر روی خروجی سینما ساخته شد. 

     

    سینما پرشین مهرشهر کرج

    آدرس سینما پرشین مهرشهر کرج : کرج ، مهرشهر ، سه راه شهرداری ، بلوار دانش

     

    سینما فردیس شهر کرج

    آدرس سینما فردیس کرج : کرج ، فردیس ، میدان پنجم

     

    سینما ارشاد کرج

    سینما ارشاد کرج از سال 1375 در پارک شهید چمران کرج افتتاح شد و از سال 1375 تا سال 1388 رونق بسیار داشت اما از سال 1388 به بعد بدلیل بروز برخی مشکلات تعطیل و همزمان با دهه فجر در سال 1394 مجددا با حضور بخش خصوصی با هزینه ای معادل 800 میلیون تومان بازگشایی گردید. 
    ظرفیت این سینمای بزرگ، 450 نفر است.

     

     سینما امام علی ( ع) هشتگرد 

    آدرس سینما امام علی علیه السلام هشتگرد: هشتگرد ، بلوار مدرس ، تقاطع خیابان پاسگاه ، روبروی پارک شهرداری ، فرهنگسرای امام علی ( ع)

    این سینما خوش ساخت در سال 1394 اولین با با فیلم محمد رسول الله (ص) افتتاح شد این سینما دارای سک سالن و 200 نفر گنجایش است.

     

    سینما پاسارگاد نظر آباد

    این سینما که در سال 1384 تاسیس شد دارای  200 نفر ظرفیت است. 
    مراحل ابتدایی ساخت سینما پاسارگاد نظر آباد سال 1378 به همت شهرداری نظر آباد  آغاز  و به دلیل کمبود اعتبار در سال 1382 به بخش خصوصی واگذار شد. این سینما پس از چند سال انتظار درسال1384 با گنجایش 200 صندلی به بهره برداری رسید ولی در حال حاضر تعطیل می باشد.

     

    سینما اشتهارد

    سینما اشتهارد با اعتباری بالغ بر یک میلیارد ریال و مشارکت بخش خصوصی در سالن نمایش اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اشتهارد با گنجایش 100 نفر در تاریخ 23 شهریور 1395 تاسیس شده است.

اشتراک گذاری